Menu:
deel deze site op:

Nieuws en events

Zoeken

deel dit artikel op:

NMBS biedt meer assistentie vanaf september

Meer assistentie

Nog een stapje dichter naar toegankelijk treinreizen! De NMBS wil het aantal stations waar persoonlijke begeleiding voor personen met beperkte mobiliteit tot drie uur op voorhand kan worden gereserveerd, verdubbelen. Dit bevestigde Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, ons op een bijeenkomst met afgevaardigden van de NHRPH op 1 juni. In totaal zullen vanaf september 40 grotere stations dergelijke dienstverlening aanbieden, in vergelijking met de 18 nu.
Voorwaarde is wel dat het voor alle 40 stations om aanvragen voor rechtstreekse verbindingen (dus zonder overstap) gaat tussen diezelfde stations en dat de treinreis zelf ten vroegste om 6.30 uur begint en ten laatste om 21 uur eindigt. Voor assistentie buiten deze tijdsperiode blijft de reservatieregeling van 24 uur van kracht.

Audioweergave van de haltes op alle treinen en onze vraag om gesproken aankondiging van de uitstapzijde worden door Dutordoir als aandachtspunten meegenomen.

Tip: houd de website van de NMBS in de gaten vanaf september: http://www.belgianrail.be/nl/klantendienst/reizigers-met-beperkte-mobiliteit.aspx