Menu:
deel deze site op:

Nieuws en events

Zoeken

deel dit artikel op:

Doe mee en daag uit: 'Burgemeesters voor iedereen'!

Burgemeesters voor iedereen!

Zicht op Cultuur- Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen, Vijftact, Inter, KVG en VFG lanceren 'Burgemeesters voor iedereen'.

Met de campagne willen we toegankelijkheid hoog op de politieke agenda tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen en willen we de kandidaat-burgemeesters uitdagen om na de verkiezingen echt in te zetten op een inclusieve en toegankelijke leef- en woonomgeving waaraan iedereen, mensen met een handicap, oudere mensen, kleine kinderen of mensen met een tijdelijke beperking -iedereen dus, op een veilige, comfortabele en zelfstandige manier kan wonen, werken, zich ontspannen en zich verplaatsen. Dat begint vaak met ervoor te zorgen dat mensen begrijpen wat gezegd en geschreven wordt. Maar ook door fysieke en mentale drempels weg te werken.

We roepen mensen op om de kandidaat-burgemeesters van hun stad of gemeente uit te dagen en van die uitdaging een leuk filmpje te posten op de facebookpagina van de actie: www.facebook.com/burgemeestersvooriedereen. Via deze weg krijgen de kandidaat-burgemeesters de uitdaging te zien. Nemen ze die op, dan tekenen ze een engagementsverklaring waarin ze plechtig beloven dat ze tijdens de komende beleidsperiode van hun stad of gemeente een meer inclusieve stad of gemeente zullen maken en dat ze toegankelijkheid integraal en geïntegreerd zullen inschrijven in hun beleid.

Alle informatie over de campagne en een leidraad hoe mensen met hun uitdagingen te werk kunnen gaan is te verkrijgen op www.burgemeestersvooriedereen.be.