Menu:
deel deze site op:

Nieuws en events

Zoeken

deel dit artikel op:

Cinema Tournee: Kijken met je oren

Cinema Tournee: Kijken met je oren

Het komt dichterbij! Van 8 tot 13 oktober toert Zicht op Cultuur- Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen door het land met “Cinema Tournee: kijken met je oren”. Onze bus wordt omgetoverd tot cinemazaal en iedereen is er welkom om samen film met audiodescriptie te beleven. Met deze ervaring willen we mensen met een visuele beperking laten ondervinden dat ook zij volop van een film kunnen genieten. Ook ziend publiek is welkom. Ze kunnen er hun zintuiglijke grenzen verleggen of hun slecht- of niet-ziende omgeving door deze manier van kijken gidsen. We kregen voor dit project de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

We nodigen jullie dus van harte uit om onze bus een bezoekje te brengen of er zelfs een volledige film met audiodescriptie te bekijken!

Dit is het programma, telkens van 11u tot 17u:

  • 08 oktober Brugge (Het Zand,kant van het concertgebouw) met o.a. om 14u de film 'Le Ciel Flamand'. Klik voor meer info over de film.
  • 09 oktober Brussel (Sint-Katelijneplein, voor de ingang van de kerk) met o.a. om 14u de film 'Rosie en Moussa'. Klik voor meer info over de film.
  • 10 oktober Gent (Korenmarkt, voor de Sint-Niklaaskerk) met o.a. om 14u de film 'Belgica'. Klik voor meer info over de film.
  • 11 oktober Leuven (Martelarenplein,overkant van het station, ter hoogte van het Depot op nummer 12 ) met o.a. om 14u de film 'Everybody Happy'. Klik voor meer info over de film.
  • 12 oktober Hasselt (Kolonel Dusartplein, op de markt ter hoogte van het glazen parkeergebouw) met o.a. om 14u de film 'Sprakeloos'. Klik voor meer info over de film. In Hasselt beginnen we al om 9u!
  • 13 oktober Antwerpen (Groenplaats,tussen het standbeeld en de kiosk) met o.a. om 14u de film 'Vele Hemels boven de Zevende'. Klik voor meer info over de film.

We zijn volop bezig met de voorbereidingen, onze telefoons staan roodgloeiend, onze mailboxen staan op ontploffen en… we hebben er vooral veel zin zin!

En natuurlijk zijn ook helpende handen heel erg welkom!  Meedraaien als vrijwilliger kan je doen door deze actie bekend te maken in je omgeving of door mee te helpen in één (of meerdere) van onze standplaatsen, bezoekers te begeleiden van en op de bus, mensen aan te spreken om een kijkje te komen nemen, te getuigen over audiodescriptie in je leven,… Help je graag mee?  Voor meer info over Cinema Tournee kan je steeds bij Charlotte terecht.

We kijken er alvast enorm naar uit om veel nieuwe mensen en oude bekenden te ontmoeten. We gaan ons eens goed amuseren samen!