Menu:
deel deze site op:

Nieuws en events

Zoeken

deel dit artikel op:

Nieuwsbrief november 2019

Stéfanie vervoegt ZOC-SBPV

We verwelkomen Stéfanie Dobbelaere als projectmedewerker bij ZOC-SBPV:

"Ik ben heel blij mij bij Zicht op Cultuur te kunnen inzetten voor een inclusievere wereld. Ik kijk ernaar uit om alle acties en campagnes nauwgezet uit te werken en me te verdiepen in specifieke noden en behoeftes van blinde en slechtziende personen. Ook ben ik aanspreekpunt voor vrijwilligers en leden uit onze resonantiegroepen."

Heb je vragen of wens je vrijwilliger te worden? Contacteer haar gerust via stefanie@zoc-sbpv.be of 0456 133 703.

 

Neem deel aan de Warmste Rondleiding in MSK

Neem deel aan de Warmste Rondleiding!
Op 7 december om 10u30 en 14u neemt gids Valerie De Witte je mee doorheen het MSK met ‘zintuigen’ als rode draad. De rondleiding duurt anderhalf uur en richt zich naar een ziend publiek. Je betaalt een vrije bijdrage voor de gids en een toegangsticket voor het museum. MSK schenkt de volledige opbrengst aan ZOC-SBPV. Inschrijven kan via msk.educatie@stad.gent of 09 236 38.

ZOC-SBPV als goede doel
MSK Gent organiseert rondleidingen en workshops op maat van blinde en slechtziende kunstliefhebbers. Om dit in de verf te zetten, kozen ze ZOC-SBPV als goede doel tijdens De Warmste Week! Wie doet hen na?

> Laat weten dat je komt en nodig vrienden uit via het facebookevent

 

Warmathon: loopbuddy's gezocht

Tijdens De Warmste Week kan je ook rondjes lopen voor het goede doel. Zin in een sportieve prestatie? Als ziende of blinde loper? Of samen!

ZOC-SBPV zoekt blinde of slechtziende sporters die graag mee willen doen met de Warmathon in Gent op 20 december.  En we roepen andere sporters op om mee te lopen als buddy met een blinde of slechtziende sporter. Jullie ontmoeten elkaar vooraf en je krijgt tips over hoe je dat net aanpakt.

Interesse als buddy of als sporter met visuele beperking? Laat iets weten via info@zoc-sbpv.be of 0456 133 703 en wij zorgen voor een match. Beluister onze oproep via VRT.

 


NIEUW: Blindentribune Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC organiseert, in samenwerking met de G-Fans en INTER, voor het eerst een blindentribune voor blinden en slechtzienden bij de wedstrijd Antwerp - KV Mechelen op vrijdag 29 november om 20u30.  
 
Via een koptelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. 

Een ticket kost 5 euro voor de persoon met visuele beperking. Er kan telkens één begeleider gratis mee. Reserveren kan via antwerpgfans@gmail.com.


Recaptcha is niet toegankelijk

Wanneer websites willen voorkomen dat robots gebruikt worden, kiezen ze vaak voor de goedkope oplossing recaptcha. Bij dat systeem wordt een beeld getoond dat de gebruiker moet interpreteren. Dit is onmogelijk voor blinde en meestal ook voor slechtziende webgebruikers.

ZOC-SBPV wil een lijst maken van sites die gebruik maken van deze ontoegankelijke recaptcha. Kom je dit ergens tegen? Bezorg ons dan de url via info@zoc-sbpv.be.

Bedankt om de ribbellijnen vrij te houden!

In het kader van Internationale Dag van de Witte Stok, voerden we een week lang actie op facebook. Onze oproepen om de lijn vrij te houden werden massaal gedeeld en geliket. Bedankt hiervoor!

Op facebook vind je onze campagne terug. Volg onze pagina, want in november komt er een nieuwe campagne aan!
 

Enkele culturele uitstappen in november - ga naar het agenda overzicht

9 november in Lier, 17 november in Antwerpen: Rien à Voir en Het Vlaams Radiokoor
23 november in Brussel: expo ‘Women underexposed’ in de Belfius Art Gallery (gratis rondleiding voor blinde en slechtziende personen)
23 november in Gent: rondleiding voor blinde en slechtziende liefhebbers in MSK
26 november in Gent: Macbeth in Opera Gent met audiodescriptie
29 november in Brussel: Dali en Magritte rondleiding met audiobeschrijving, tactiele tools en geluidsfragmenten in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.


Nieuw aanbod met audiodescriptie

Vanaf 3 november kan je elke zondag op Eén genieten van de beklijvende fictiereeks “De twaalf”. Twaalf burgers worden opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers.
Om 21u05 kan je volgen met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Vijf minuten later, om 21u10, start de reeks op Eén+ (het kanaal waar overdag Ketnet uitzendt), met open audiodescriptie voor iedereen. Je kan alle afleveringen en de audiogids ook volgen via VRT NU in de categorie Audiodescriptie.
 
Vanaf 27 november speelt Cleo, een nieuwe film met audiodescriptie via Earcatch in de bioscopen. De 17-jarige Cleo overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de 12-jaar oudere, mysterieuze Leos.