Menu:
deel deze site op:

Nieuws en events

Zoeken

deel dit artikel op:

nieuwsbrief april 2020

Gezocht: medewerker sensibilisering en beweging

We zijn op zoek naar een medewerker sensibilisering en beweging. Het gaat om een parttime job voor snelle indiensttreding.

Ben jij ervaringsdeskundige als persoon met een visuele handicap en heb je zin om mee de belangen van blinde en slechtziende mensen te behartigen? Lees hier de functieomschrijving. Reageren kan tot 1 mei.

 

Dagelijks een telefoontje

Bedankt voor jullie talrijke reactie op onze oproep. Dankzij de vele vrijwilligers kregen een aantal mensen voorbije dagen elke dag een telefoontje. Zou een dagelijkse babbel ook jou deugd doen? Laat ons dan iets weten via het online inschrijfformulier, via info@zoc-sbpv.be of telefonisch via 0456 13 37 03.

Voorlopig hebben we al een mooie lijst met vrijwillige bellers. Wens ook jij af en toe iemand op te bellen? Schrijf je gerust nog in via het formulier, via mail of telefoon, dan plaatsen we jou op de wachtlijst. Je wordt dan ingeschakeld als er meer aanvragen zijn.
 

Bevraging toegankelijk bankieren

ZOC-SBPV neemt de dienstverlening van de banken onder de loep. Daarom stelden we een vragenlijst op rond toegankelijk bankieren. Vulde je als blinde of slechtziende lezer onze vragenlijst al in? Jouw antwoorden helpen ons de toegankelijkheid bij de verschillende banken in kaart brengen. Klik hier voor de bevraging.

Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Heb je problemen met het online systeem, laat ons dan iets weten via info@zoc-sbpv.be of 0456 13 37 03 en wij nemen de lijst telefonisch met je door.

 

Enkele culturele tips in corona-tijden

Nu we meer aan huis gekluisterd zitten en de cultuurhuizen gesloten zijn, geven we graag volgende online cultuurtips:

•             Op Klara.be vind je tal van mooie podcasts. Enkele van onze favorieten zijn De Bourgondiers, Alice in Wonderland en De Magie van het Luisteren

•             Ook Visio heeft een podcast. Je kan 'Over Smaak Gesproken' beluisteren via deze link.

•             Fijne verhalen van jan modaal, vind je op relaas.be. Diverse mensen vertellen er over een grappige, emotionele of intense ervaring.

•             Suske en Wiske vieren hun 75e verjaardag. Je kan Album 0 beluisteren via deze link met de stemmen van Adriaan Van den Hoof en Alex Agnew

•             Radio 1 maakt deze periode de quaran-tune: een muzikant maakt een begintrack en daar bouwen telkens weer andere muzikanten op verder. Je kan alle quaran-tunes beluisteren via deze link.

Heb je zelf nog culturele tips in deze tijden en wil je ze delen met anderen? Stuur ze door naar info@zoc-sbpv.be en wij delen alles via facebook en in een volgende nieuwsbrief.

 

Deel je ervaring

Geef je graag je mening, spreek je uit ervaring of wil je mee de belangen van personen met een visuele handicap behartigen? Dan kan je bij ZOC-SBPV terecht.

als vrijwilliger: tijdens onze acties en campagnes kunnen we steeds extra man- en vrouwkracht gebruiken. Help je graag met praktische zaken, transport, onthaal, enzovoort, meld je dan aan als vrijwilliger.

als lid van een resonantiegroep: onze resonantiegroepen werken rond verschillende thema’s, van cultuur en media over gelijke kansen tot mobiliteit en tewerkstelling. Geef je als blinde of slechtziende ervaringsdeskundige graag je mening of leen je graag je expertise uit? Dan kan je toetreden tot een resonantiegroep naar keuze.

Interesse of meer info? Contacteer ons op info@zoc-sbpv.be of 32 460 85 01 10.