Menu:
deel deze site op:

Zoeken

deel dit artikel op:

Exclusief bezoek aan de nieuwe tentoonstelling van Belfius Art Collection

Expo ‘Women underexposed’ in de Belfius Art Gallery

Met ‘Women Underexposed’ brengt Belfius een ode aan de kracht van de vrouw, het doorzettingsvermogen van de vrouwelijke kunstenaars. Doorheen de tijd hebben zij gevochten om hun passie te kunnen verwezenlijken en delen met het publiek. Van de situatie waarbij de vrouw zich als man verhulde om haar werk te kunnen tonen tot de vrouw die er vandaag staat en vol vertrouwen de dialoog met haar mannelijke collega’s aangaat.

Deze expo neemt de bezoeker mee op een wandeling doorheen de geschiedenis, van struikelblokken tot keerpunten, en biedt bovenal een platform aan de Belgische kunstenaressen omdat dat vandaag nog steeds het verschil maakt. Zo helpen we op onze manier om ook vrouwelijke artiestes de aandacht en de erkenning te geven die ze verdienen. Enkele namen: Jenny Montigny, Marthe Donas, Anne Bonnet, Rachel Baes, Jane Graverol, Evelyne Axell, Carmen Dionyse, Marthe Wéry, Lili Dujourie, Berlinde de Bruyckere,  

PRAKTISCH:

De expo is toegankelijk op bepaalde zaterdagen, vanaf 3 augustus 2019 tot 14 februari, tussen 10 en 16u, in de Belfius Tower, Rogierplein, Brussel.

De speciale gratis rondleidingen voor blinden en slechtzienden op de expo ‘Women underexposed’ in de Belfius Art Gallery zijn onder begeleiding van Machteld de Schrijver van de vzw Culturama gepland op de volgende data. 

12 oktober 2019, te 11.30u
23 november 20, te 11.30u
18 januari 2020, te 11.30u
1 februari 2020, te 11.30u

Inschrijven kan enkel via Machteld de Schrijver van Vzw Culturama via 0032 569 27 74 of culturama@telenet.be.
Maximum aantal plaatsen: 10.

 

Belfius vraagt een bijdrage voor personen zonder beperkingen van 5 euro ter ondersteuning van de acties Viva for Life (ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoededrempel leven) en Rode Neuzen (hulp aan kinderen met psychische problemen).

Kunstliefhebbers kunnen de tentoonstelling virtueel’ bekijken op de site www.belfius.com/art.