Menu:
deel deze site op:

Zoeken

deel dit artikel op:

Rien à voir en het Vlaams Radiokoor

Initiatief van slechtziende muzikant

‘rien à voir’ en het Vlaams Radiokoor presenteren dit najaar een unieke concertreeks. De reeks vertelt het verhaal van Karl Meesters, bezieler van rien à voir, in woord én muziek. Het Radiokoor gaat hiervoor aan de slag met het oeuvre van o.m. Ólafur Arnalds, Gustav Mahler, Arvo Pärt, Eric Whitacre, Francis Poulenc en Ola Gjeilo.


Waar gaat het over?

Door een genetische aandoening wordt Karl Meesters langzaam blind. Met enkele vrienden kwam hij in actie en richtte rien à voir op. Het zicht is misschien verloren, maar het gehoor en de andere zintuigen zijn aangescherpt. Concerten zijn de ultieme plek waar je dat kan ervaren – en dus organiseert de VZW rien à voir concerten op plaatsen waar de passie voor muziek én de geluidskwaliteit centraal staan.

Dat rien à voir en het Vlaams Radiokoor elkaar vonden, stond dus in de sterren geschreven. Doorheen dit bijzondere concert vertelt Karl over zijn tocht vol vallen en opstaan, de vele crisismomenten maar ook de nieuwe inzichten en toekomstdromen. Het Vlaams Radiokoor vult aan waar woorden tekort schieten: met muziek. Die vertaalt de gevoelens met uiteenlopende werken, die bevreemdend, chaotisch, donker maar ook puur, hoopgevend en inspirerend zijn. Want laat het duidelijk zijn: rien à voir gaat over talenten en niet over gebreken. Karl keerde de zaak om: dankzij rien à voir is er wel iets te zien, nog meer te horen en vooral veel engagement te voelen.

Ook leuk is het om naar de speciale podcast te luisteren die werd opgenomen met de modernste technologie om een bijzondere ervaring te creëren.


Data en locaties

- 26 september in Flagey, Brussel
- 26 oktober in Sint-Jacobskerk, Brugge
- 9 november in Jezuïetenkerk, Lier
- 17 november in AMUZ, Antwerpen

Meer info: http://www.rienavoir.com/ of  facebook