Menu:
deel deze site op:

Zoeken

deel dit artikel op:

Expo Van Eyck: "Een optische revolutie"

Toegankelijke expo in MSK

In 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het Museum voor Schone Kunsten. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan reist naar Gent voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Een aantal schilderijen werden omgezet in voelplaten en door Zicht op Cultuur voorzien van audio-beschrijving.  De tentoonstelling loopt van 1 februari tot 29 april 2020.

Zaalteksten

De zaalteksten en de aangepaste audioteksten worden digitaal aangeboden. Vraag de uitgeschreven teksten aan via nora.dewit@stad.gent.

Tactiele tekeningen en Audioguide

Voor een optimale beleving kan je tactiele tekeningen uitlenen aan de infobalie in de eerste tentoonstellingszaal. Reservatie op voorhand is niet nodig. Daarnaast kan je ook via de audioguide het volledige verhaal en achtergrond beluisteren. De audioguide is inbegrepen in de ticketprijs.

Beeldenfluisteraars

Indien gewenst kan je ook een beeldenfluisteraar aanvragen. Deze persoon kan je begeleiden bij je tentoonstellingsbezoek en de nodige descriptieve uitleg geven bij de kunstwerken. Reserveren kan via nora.dewit@stad.gent.

Begeleiding

Het is noodzakelijk om met een begeleider de tentoonstelling te bezoeken. Jouw begeleider krijgt gratis toegang.

Tickets

Koop je ticket op voorhand, dan ben je zeker van een plaats en betaal je 25 euro in plaats van 28 euro aan de kassa. Tickets kan je kopen online via www.vaneyck2020.be.
Reductietarieven: 22 euro voor Gentenaars, 15 euro voor 19 tot 25-jarigen, 5 euro voor houders van een UITPAS met kansentarief regio Gent, 2 euro voor kinderen van 6 t.e.m. 18 jaar. Begeleiders krijgen gratis toegang.